Leren doe je door te doen, te ontdekken en uit te proberen. Ongelovige Thomas biedt educatieve workshops voor het basis- en voorgezet onderwijs waarbij zelf doen, eigen inbreng en creativiteit centraal staan.

Educatie

STOP-MOTION ANIMATIE

Stop-motion animatie

In deze workshop werken de leerlingen aan hun eigen animatie film. Keuze is uit knipsel animatie of klei animatie. We gebruiken klei voor de figuren en maken een 3D decor uit karton en papier of besetden aandacht aan collage technieken. We besteden aandacht aan story-boards en camera kaders, compositie en spanningsboog.

Met fotocamera's wordt het filmpje opgenomen, gemonteerd en op Youtube gezet.

FILMS MAKEN

Films Maken

Filmmaken is verhalen vertellen met beelden. Hoe maak je een mooi beeld en hoe zorg je dat een serie beelden mooi op elkaar aansluit? Op deze vragen zoeken we een antwoord in deze workshop die de leerlingen van concept tot eindproduct meeneemt in het maakproces van hun eigen speelfilm of reportage. 

We besteden aandacht aan storyboards, camera technieken, geluid en acteren voor de camera.

 

LIPDUB

Lipdub

Een Lipdub is een videoiclip die je in een take opneemt. Lipdubs zijn leuk en hip! Lipdubs zijn gek doen, creatief zijn, en vooral samenwerken! Want een lipdub maak je met zn allen. Met de hele klas kiezen we een liedje uit. We bedenken ideen, kiezen een route en verdelen de plekken. We leren de tekst, kiezen kostuums en we oefenen. Dan gaan we filmen, heel vaak opnieuw wat het moet in een keer goed!

De Lipdub wordt na afloop afgemonteerd en naar de school opgestuurd. 

PROJECT BOUWPUT

Project Bouwput

Er is materiaal en er is gereedschap. Er is één dag om met elkaar iets groots en spectaculairs te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan het Paard van Troje, een Romeinse katapult of de toren van Babel.

Leerlingen werken in groepjes aan gedeeltes van het bouwwerk die gedurende de dag bij elkaar komen waarna het geheel met de hele groep wordt afgewerkt.

LOPENDE ZAKEN

Lopende Zaken

Een bal valt van de tafel, stoot tegen een verfblik, de verf druipt door een regenbuis een bak in, die overstroomt. De kunst van beweging. In Lopende Zaken wordt er met een grote groep leerlingen een kettingreactie gebouwd.

In groepjes werken de leerlingen eerst aan een eigen element uit de reactie, daarna moeten de groepjes in overleg bedenken hoe hun reactie op elkaar aan te sluiten.

THEATER TECHNIEK

Theater Techniek

Wat is koperen kees hoe werkt een trekkenwand, hoe ziet een grid eruit en waartoe dient het manteau? In deze workshop kijken we naar de technische kant van het theater. Hoe werkt licht en hoe maak je sfeer? Hoe sluit je het aan en hoe maak je een mooi plaatje?

De leerlingen ronden de workshop af door de techniek voor een presentatie of voorstelling te doen.

Copyright © 2015 De Ongelovige | Designed by Elway Designs